Nieuws & activiteiten

 

Waarom een veiling: Sport en cultuur is belangrijk voor alle inwoners van Andijk. Met de opbrengst van de veiling kunnen we vele verenigingen,
die in Andijk actief zijn, een extra financiële impuls geven.
Wat vragen we van u: We hopen op vele gulle bijdragen bv: (tuin) planten, levensmiddelen, waarde- of tegoedbonnen, spelavonden etc. Nog mooier zou het zijn als u met een originele gift de kopers weet te verrassen. De meest originele gift belonen wij met een leuk bedrag.
U kunt ook een financiële bijdrage schenken, waarvoor wij een artikel voor op de veiling zullen aanschaffen of welke rechtstreeks ten goede komt aan de verenigingen.
Graag willen we benadrukken dat deze veiling geen rommelmarkt is. Die spulletjes kunt u bewaren voor die gelegenheid.
Belangrijk: Het zijn (naast de ingebrachte goederen) de kopers op de veilingavond zelf die garant zullen staan voor een prachtig veiling resultaat. Door uw aanwezigheid geeft u niet alleen blijk van betrokkenheid bij onze dorpsgemeenschap, maar kunt u bovendien volop genieten van deze altijd sfeervolle en gezellige avond, waarbij u regelmatig getrakteerd wordt op een hapje en een drankje.
Dit jaar weer: Op de veiling ontvangt u bij uw gekochte item (vanaf 25,-) een (of meerdere) munt(en) waarmee u uw vereniging een extra bijdrage geeft. Nodig daarom alle leden van uw vereniging uit om op de veiling te komen.


Jack Sparrow-avontuur op het IJsselmeer

Op een onstuimige zaterdag trokken twee teams aan boord van het snelste schip van de Dutch Lagoon om de Black Pearl te bemachtigen. Na een geweldige tocht op de ribboot kwamen de teams aan bij het startpunt om hun zoektocht naar goudstukken te beginnen. Door middel van puzzels en opdrachten konden zij gouden munten verdienen. Een leuke dag vol avontuur en spellen, mogelijk gemaakt door Ilse van Togethers en Teun van Dragonfly Ribevents.

Blije gezichten én ontroering bij veiling die recordopbrengst oplevert in Andijk

Wij zijn aan het nagenieten van een geweldige avond! Zoveel leuke mensen in de zaal, die allemaal flink de portemonnee hebben getrokken voor de gemeenschap. Met de elektrische fiets als klapper die voor 2600€ opgeleverd heeft! Nogmaals dank allemaal!

Veilingavond Cultura in de media:
Lees hier het artikel van het Noord-Hollands Dagblad
Lees hier het artikel in de Andijker Hij is af!

Met trots presenteren wij onze gloednieuwe catalogus, met ook dit jaar weer veel verrassende kavels! Onze vrijwilligers hebben overuren gedraaid en de drukpersen zullen weer op volle toeren draaien. De Andijkers zijn creatief geweest met het bedenken van originele koopjes. Wat dacht u van het nieuwe spel "Ben jij de test-piraat van de Dutchlagoon?" Stap op de jachthaven in de huid van Jack Sparrow, en verover met jouw team The Black Pearl. En natuurlijk de welbekende  fietspuzzeltocht op zondag 23 juni! Maar ook voor taarten, rollades of planten kunt u terecht bij onze veiling. En voor de jongsten onder ons is er plezier te beleven op de kinderveiling. 

Blader de catalogus alvast door en we hopen u in de veilingzaal te mogen treffen op zaterdag 20 april!

Geheel verzorgde kolfavond van Kolfclub Onder Ons

Afgelopen zaterdagavond 27 januari 2024 was het weer gezellig druk in dorpshuis Cultura. Een groep van 20 mensen genoot van een avondje kolven, dat zij hadden gekocht op de Veiling Cultura. Na een smakelijk 3-gangen diner gingen de deelnemers fanatiek aan de slag met het slaan van punten volgens de klokregels. De sportieve strijd zorgde voor veel plezier en gezelligheid en er kan teruggekeken worden op een zeer geslaagde avond. Ben jij ook benieuwd naar de koopjes die wij aanbieden tijdens onze gemeenschapsveiling? Houd onze website en social media in de gaten, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste activiteiten. Wie weet geniet jij binnenkort ook van zo'n gezellige avond.
 

Bierproeverij

Op 11 november 2023 was het zover: een bierproeverij, aangeboden op de Gemeenschapsveiling Cultura, bracht zes enthousiaste bierliefhebbers samen voor een gezellige avond. Van hoppige IPA’s tot romige stouts en fruitige saison bieren, er waren diverse bieren om te proeven. Voor sommigen bekende favorieten, terwijl anderen nieuwe smaken ontdekten. Via een scorekaart kon je het bier beoordelen en elk biertje werd vergezeld door een lekker bijpassend hapje. Een recept voor een gezellige avond, en het ging dan ook door tot in de late uurtjes. Er wordt nu al uitgekeken naar de volgende editie in 2024!